Kosova ve Makedonya Rekabet Otoriteleri ile Üsküp Uluslararası Balkan Üniversitesini Ziyaret (17.4.2018)

Kosova Rekabet Otoritesi ile İşbirliği Protokolü (10 Nisan 2018)

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK beraberinde Daire Başkanı Ali ARIÖZ ve Rekabet Uzman Yardımcısı Zekeriya TURAN, 10 Nisan 2018 tarihinde Kosova Rekabet Otoritesi Başkanı Valon PRESTRESHI ile Kosova’nın başkenti Priştine’de bir araya geldi. Tarihsel bağlara sahip  iki ülkenin ortak birçok paydasının olduğunu ifade eden Sayın TORLAK, 21 yıllık geçmişe sahip olan Türk Rekabet Kurumu’nun geçmişi, kurum kültürü ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Sayın TORLAK iki kurum arasında ilişkilerin süreklilik kazanmasını sağlamak amacıyla Kosova Rekabet Kurumu’yla İşbirliği Protokolü imzaladı. Sayın TORLAK temasları kapsamında ayrıca TC Priştine Büyükelçisi Sayın Kıvılcım KILIÇ ile de görüştü. 

Makedonya Rekabet Otoritesi ile İşbirliği Protokolü (12 Nisan 2018)

Kosova Rekabet Otoritesi temaslarından sonra 12 Nisan 2018 tarihinde Makedonya Rekabet Otoritesi Başkanı Blagoj CURLİNOV ile Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bir araya gelen Sayın TORLAK, Makedonya Rekabet Otoritesi ile de deneyimlerin paylaşılması ve süregelen iş birliğinin devamı amacıyla İşbirliği Protokolü imzaladı.

Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu Konferansı- Uluslararası Balkan Üniversitesi (12 Nisan 2018)

Makedonya temaslarında Sayın TORLAK ayrıca, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail KOCAYUSUFOĞLU’nun davetleri üzerine 12 Nisan 2018 tarihinde   Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde   “Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu”  başlıklı bir konferans verdi. Başkan TORLAK konferansta, dijitalleşen ekonomilerin yapısı, yeni olguları, bu pazarlarda rekabetin tesisi bakımından Rekabet Kurumu’nun rolü ve önemi ile bu kapsamda Rekabet Kurulu tarafından alınan güncel kararlara değindi.