Rekabet Hukuku Uygulamaları İle Rekabet Kurumu Faaliyetlerine İlişkin Seminer – İstanbul Altınbaş Üniversitesi (26 Mart 2018) (29.3.2018)

Rekabet Kurumu ve Altınbaş Üniversitesi işbirliğiyle 26 Mart 2018 tarihinde Altınbaş Üniversitesi’nde “Rekabet 4.0” semineri gerçekleştirildi.

Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen seminere Kurum Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK ve Rekabet Uzman Yrd. Mesut MORGÜL katılım sağladı.

Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Ercan GEGEZ ve Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı ERHAN’ın açılış konuşmalarıyla başlayan seminerin ilk bölümünde Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK ve ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ana konuşmacı olarak yer aldı.

Kurum Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK konuşmasında piyasa ekonomisinin yapısı, ekonomide gerçekleşen dijital dönüşüm süreci, dijital platformlar, büyük veri ve algoritmalar ile dijital dönüşüm sürecinde Rekabet Kurumu uygulamaları hakkına bilgi verdi.

İkinci oturum da, Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre ALKIN’ın moderatörlüğünde “Dijital Dönüşüm ve Yeni Rekabet” konulu bir panel düzenlendi. Panelde Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreteri Dr. Bader ASLAN, Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Haluk LEVENT, Migros CEO’su Özgür TORT ve Kurumumuzu temsilen Rekabet Uzman Yrd. Mesut MORGÜL birer konuşma gerçekleştirdi.

Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan ve üyelerinin, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı seminer teşekkür konuşmaları ve plaket takdimi ile sona erdi.