Rekabet Hukuku Uygulamaları İle Rekabet Kurumu Faaliyetlerine İlişkin Seminerler – Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi – Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi – Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (22-23 Mart 2018) (29.3.2018)

Rekabet Kurumu ve rekabet hukuku tanıtım faaliyetleri kapsamında, 22-23 Mart 2018 tarihlerinde Niğde ve Nevşehir’de bir dizi faaliyet gerçekleştirildi. Söz konusu faaliyetlere Kurum Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK, beraberinde Kurum Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin ÜNLÜ ve Rekabet Uzmanı İbrahim Hilmi KOÇAK ile katılım sağladı.

22 Mart 2018 tarihinde ilk olarak Şehit Ömer HALİSDEMİR’in kabri ziyaret edildikten sonra Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde gerçekleştirilen faaliyette, Kurum Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK dijitalleşen ekonomi ve bu kapsamda Rekabet Kurulu tarafından alınan güncel kararları konu alan bir konuşma yaptı, Rekabet Uzmanı İbrahim Hilmi KOÇAK ise Rekabet Kurumu faaliyetleri ile Rekabet Uzmanlığı mesleğine ilişkin bilgiler verdi.

23 Mart 2018 tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde gerçekleştirilen ikinci faaliyette ise Başkan Prof. Dr. TORLAK; piyasa ekonomisinin yapısı, dijitalleşen ekonomide yeni olgular, platform ekonomileri, şebeke etkisi ve çift/çok taraflı pazarlar ile bu pazarlarda rekabetçi yapının tesisi bakımından Rekabet Kurumu’nun rolü ve önemini anlattı.

Yine 23 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yapılan toplantıda ise Prof. Dr. TORLAK, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ile ilgili bilgiler vererek,  sektör temsilcilerinin rekabet hukuku uygulamalarına ilişkin  sorularını yanıtladı.

Prof. Dr.  TORLAK programlar kapsamında Niğde Valisi Yılmaz ŞİMŞEK, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin KAR, Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri KOÇAK, Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif PARMAKSIZ ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan ÖZENSEL’i ziyaret etti.