Rekabet Kurumu kayıtlarına yapılan başvuruda; TYG Turkey Elektronik Ticaret Hizmetleri ve Yatırımları AŞ’nin (TRENDYOL GO) ve iştiraklerinin tek kontrolünün hisse devri aracılığıyla nihai olarak UBER Technologies, Inc. (UBER) tarafından kontrol edilen Uber Holding B.V. (UBER HOLDING) tarafından devralınması işlemine 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun (4054 sayılı Kanun) ve 2010/4 sayılı Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ çerçevesinde izin verilmesi talep edilmiştir.
İşlem taraflarınca yapılan başvuruda, işleme izin verilmesi durumunda TRENDYOL GO’nun hisselerinin %85’inin UBER’e geçeceği, TRENDYOL’un ise şirkette %15 paya sahip olacağı belirtilmiştir. Bu doğrultuda işlem sonrasında TRENDYOL GO’nun tek kontrolü UBER’e devredilecektir.
Rekabet Kurulunun (Kurul) 15.05.2025 tarihli toplantısında bahse konu başvuru değerlendirilmiş ve Kurulun 25-19/451-213 sayılı kararıyla, 4054 sayılı Kanun’un 7. maddesi çerçevesinde başta hâkim durum yaratılması ya da mevcut bir hâkim durumun güçlendirilmesi olmak üzere ülkenin bütünü yahut bir kısmında herhangi bir mal veya hizmet piyasasındaki etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunun ortaya çıkmayacağı değerlendirilerek işleme izin verilmesine karar verilmiştir.