Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Uzmanlar Grubu Toplantılarına Katılım (18.7.2018)

UNCTAD Tüketici Koruma Hukuku ve Politikası Hükümetlerarası Uzmanlar Grubu’nun 3. oturumu ile Rekabet Hukuku ve Politikası Hükümetlerarası Uzmanlar Grubu’nun 17. oturumu 09-13.07.2018 tarihleri arasında Cenevre/İSVİÇRE’de düzenlendi. Toplantılara Kurumumuzu temsilen Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK, Başkan Yardımcısı Kürşat ÜNLÜSOY, Daire Başkanı Ali Fuat KOÇ ve Rekabet Uzmanı Gözde MAVİ katıldı. 

Tüketici Koruma Hukuku ve Politikası oturumunda tüketicinin korunmasının sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmaya katkısı, finansal hizmetlerde tüketicinin korunması, tüketiciyi koruma hukuku ve politikası alanında kapasite inşası, uyuşmazlıkların çözümü ve tazminat, elektronik ticaret alanında tüketicinin korunması ve ürün güvenliği konuları değerlendirildi. İlaveten bu sene ilk kez yapılan isteğe bağlı gözden geçirme uygulaması kapsamında Fas’ın tüketici koruma hukuku ve politikası ele alındı.
Rekabet Hukuku ve Politikası oturumunda rekabet politikasının sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmaya etkisi, gelişmekte olan ülkelerde kapasite inşası ve teknik destek, önemli spor karşılaşmalarının yayın haklarının satışına ilişkin rekabet sorunları, gelişmekte olan ülkelerin deniz taşımacılığı sektöründe karşılaştığı rekabet ve düzenleme zorlukları konuları değerlendirildi. Ayrıca bu sene ilk kez yapılan isteğe bağlı gözden geçirme uygulaması kapsamında Botswana’nın rekabet hukuku ve politikası ele alındı.