Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Uzmanlar Grubu Toplantılarına Katılım (22.7.2019)

UNCTAD Tüketici Koruma Hukuku ve Politikası Hükümetlerarası Uzmanlar Grubu’nun 4. oturumu ile Rekabet Hukuku ve Politikası Hükümetlerarası Uzmanlar Grubu’nun 18. oturumu 8-12.07.2019 tarihleri arasında Cenevre/İSVİÇRE’de düzenlendi. Toplantılara Kurumumuzu temsilen, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Abdulgani GÜNGÖRDÜ, Rekabet Uzmanı Beyza ERBAYAT ve Uzman Yardımcıları Ebru ÖZYURT ile Muhammet Murat KARAKAYA katıldı. 

Tüketici Koruma Hukuku ve Politikası oturumunda, tüketicinin korunmasının sürdürülebilir tüketime katkısı, tüketiciyi koruma hukuku ve politikası alanında kapasite inşası, Endonezya tüketicinin korunması hukuku ve politikasının gözden geçirilmesi ve elektronik ticaret alanında tüketicinin korunması ve ürün güvenliği konuları değerlendirildi.

Rekabet Hukuku ve Politikası toplantısında ise sınır aşan rekabet karşıtı uygulama ve birleşmelerde rekabet kurumlarının uluslararası işbirliği, dijital ekonomide rekabet sorunları, kapasite inşası ve teknik destek faaliyetleri, Beyaz Rusya rekabet hukuku ve politikasının gözden geçirilmesi ve sağlık sektöründeki rekabet sorunları konuları ele alındı. Kurumumuz sağlık sektörü ve dijital ekonomiye ilişkin oturumlarda katkı sundu.