Kurumumuz ile SESRIC İşbirliğinde Çalıştay Düzenlendi (9.4.2021)

Kurumumuz ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) işbirliğinde 6-7 Nisan 2021 tarihlerinde “Competition vs. Regulation and the Appropriate Organizational Structure of a Competition Agency” başlıklı Çalıştay düzenlenmiştir. Çevrim içi gerçekleştirilen ve açılış konuşmaları SESRIC Genel Müdürü Nebil Dabur ve Kurul Üyemiz Ahmet Algan tarafından yapılan etkinliğe yaklaşık 20 ülkenin rekabet otoritesini temsilen 60’ın üzerinde katılım olmuştur. 

Çalıştay’ın “Why Compete, When You Can Cooperate? The Effect of Competition on Economic Units” konulu ilk panelinin ana tema konuşması ise Kurul Üyemiz Ayşe Ergezen tarafından gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin deneyimleri ilgili panellerde Ekonomik Analiz ve Araştırma Dairesi Başkan Vekili Şamil Pişmaf ve  III. Denetim ve Uygulama Dairesi Başkan Vekili Neşe Nur Onuklu tarafından paylaşılmıştır.

Çalıştay’da Pakistan, Tunus, Burkina Faso, Malezya, Endonezya, Kamerun, Gambiya, Özbekistan ve Kazakistan Rekabet Otoriteleri temsilcileri, uluslararası katılımcılarla ülke deneyimlerini paylaşmışlardır.

Teknik oturumlarda moderasyonu Dış İlişkiler ve Rekabet Savunuculuğu Dairesi Başkan Yardımcısı Vekili Osman Tan Çatalcalı’nın yaptığı Çalıştay’ın, kapanış konuşmaları ise Dış İlişkiler ve Rekabet Savunuculuğu Dairesi Başkanı Zeynep Madan ve SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkan Vekili Onur Çağlar tarafından gerçekleştirilmiştir.