OECD Rekabet Komitesi Güz Toplantıları ile Küresel Rekabet Forumu na Katılım (5.12.2018)

OECD Rekabet Komitesi ve bu komiteye bağlı 2 ve 3 No.lu Çalışma Gruplarının oturumları ile Küresel Rekabet Forumu'nun 25-30 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen toplantılarına Rekabet Kurumunu temsilen Kurul üyeleri Mehmet AYAN ve Adem BİRCAN, IV. Denetim ve Uygulama Dairesi Başkanı Ali Fuat KOÇ ve Mesleki Koordinatör Osman Tan ÇATALCALI katılmıştır.

Söz konuş toplantılarda tartışılan ana konuları "Kamu Finansmanlı Sağlık Piyasalarının Tasarlanması", "Rekabet Davalarında Kişiye Özel Bilgilere Muamele", "Birleşme Bildirimleri ve Onay Almadan Gerçekleştiren Birleşmelerin Askıya Alıcı Etkileri", "İlaçlarda Aşırı Fiyatlandırma", "Dijital Çağda Kişisel Fiyatlama", "Sıfır Fiyat Ekonomisinde Kalite Gözetimi", "Rekabet Toplumların Daha Adil Olmasına Nasıl Katkıda Bulunur?", "Cinsiyet ve Rekabet", "Pratikte Soruşturma Yetkileri" ile "Rekabet Hukuku ve Kamu İktisadi Teşekkülleri" olarak sayılabilir.

OECD'de 2018 yılında geçici görevde (secondee) bulunan Kurumumuz çalışanı Beyza ERBAYAT "Pratikte Soruşturma Yetkileri" adlı oturum ile bu oturumun konuları "Dijital Çağda Habersiz Soruşturmalar", "Bilgi Talepleri: sınırlar ve Etkiler" ve "Delil Toplamada Usul" olan 3 özel alt oturumun OECD Sekretarya Notlarını hazırlamıştır.

OECD toplantıları sırasında Türkiye Cumhuriyeti OECD Daimi Temsilciliği Büyükelçisi sayın Erdem BAŞÇI Kurul üyelerimiz Mehmet AYAN ve Adem BİRCAN, IV. Denetim ve Uygulama Dairesi Başkanı Ali Fuat KOÇ, Mesleki Koordinatör Osman Tan ÇATALCALI ve Rekabet Uzmanı Beyza ERBAYAT'ı kabul etmiştir.

OECD Rekabet Komitesi Güz Toplantıları ile Küresel Rekabet Forumu'nda yapılan sunumlar ile hazırlanan dokümanlara http://www.oecd.org/daf/competition/roundtables.htm  bağlantısından ulaşılabilir.