Rekabet Kurumunda Perşembe Konferansları (12.4.2019)

Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç:

* Türkiye’de hak arama kültürünü yaygınlaştırmaya çalışıyoruz

* Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması açısından Rekabet Kurumu ve Kamu Denetçiliği Kurumu gibi kurumlar çok önemli

* Rekabet Kurumunun piyasa şartlarında ekonomi işleyişinde vereceği her karar, göstereceği her yol Türkiye'nin ekonomik refahına büyük katkı sağlamakta

* Adaletten ayrılmadığımız sürece Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en iyileri arasında olacağız

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak:

*Hak arama insani bir erdemdir. Bu noktada Kamu Denetçiliği Kurumu önemli bir görev üstleniyor.

Rekabet Kurumu gelenekselleşen Perşembe Konferansları kapsamında Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç'u konuk etti.

Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr. Ömer Torlak, Kurul Üyeleri ve Kurum çalışanlarının katıldığı konferansta Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Adalet, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Türkiye'nin 2013 Hedefleri" konulu sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasında Kamu Denetçiliği Kurumunun anayasal bir kurum olduğunu hatırlatan Malkoç, insanlara hizmet etmenin, denetçiliğin en önemli unsurları arasında yer aldığını dikkati çekti.

Türkiye’de hak arama kültürünü yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ve insan odaklı kamu hizmeti verdiklerine işaret eden Malkoç, vatandaşların her konuda kuruma başvurabileceğini, başvuruları 6 ay içinde çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Malkoç, “eğitimden sağlığa, üniversitelerden sanayiye kadar her alanda insanımız bize gelebiliyor. Biz, insanımızın bütün işlerinde hakkaniyet olsun, şartlar eşitlensin diye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kurulduğundan bugüne kadar Kamu Denetçiliği Kurumuna 65 bin başvuru yapıldığı bilgisini paylaşan Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl 17 bin 585 müracaat aldık. Bunların 17 bin 550'sini karara bağladık. Kuruma 2016'da yapılan başvuru sayısı 6 bin civarındaydı. Yapılan tanıtımlarla bunu 17 bine çıkardık. Ayrıca, 2013'te kurumun kararlarına uyma oranı yüzde 20'lerdeyken, 2018'de bu oran yüzde 70'leri aştı. Avrupa'da bunun ortalaması yüzde 80'lerde."

Konuşmasında Türkiye’nin 2023 hedeflerine de yer veren Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç, Türkiye'nin, 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefinin olduğunu hatırlatarak, "Anadolu coğrafyasındasınız, bu nedenle güçlü olmak zorundasınız. Adaleti sağlayan, bu coğrafyada kalabiliyor. Adaletten ayrılmadığımız sürece Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en iyileri arasında olacağız." dedi.

Malkoç, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması açısından Rekabet Kurumu ve Kamu Denetçiliği Kurumu gibi kurumların önemli olduğunu ifade ederek, Rekabet Kurumunun piyasa şartlarında ekonomi işleyişinde vereceği her karar ve göstereceği her yolun Türkiye’nin ekonomik refahına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Şeref Malkoç’un konuşmasının ardından Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Torlak, hak aramanın insani bir erdem olduğuna dikkati çekerek, bu noktada Kamu Denetçiliği Kurumu’nun önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.

Konferans Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ile Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç’un karşılıklı plaket takdimiyle sona erdi.