Son Kurul Kararları

Karar Sayısı : 16-15/242-104 Karar Tarihi : 3.5.2016 Karar Türü : Birleşme ve Devralma
Panaroma Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Panaroma Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.’nin belli oranda hissesinin Verifone Luxembourg S.A.R.L. tarafından devralınması yoluyla ortak girişim kurulması işlemine izin verildi.
Detay
Karar Sayısı : 16-14/220-96 Karar Tarihi : 20.4.2016 Karar Türü : Birleşme ve Devralma
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.’in kontrolünün Marriott International, Inc. tarafından devralınması işlemine izin verildi.
Detay
Karar Sayısı : 16-14/215-93 Karar Tarihi : 20.4.2016 Karar Türü : Menfi Tespit ve Muafiyet
Merck İlaç Ecza ve Kimya Tic. A.Ş., Pfizer İlaçları Limited Şirketi
Ares Trading S.A ve Pfizer Inc. arasında imzalanan Global Ortak Tanıtım Sözleşmesi’nin grup muafiyetinden yararlanamayacağına, bununla birlikte söz konusu sözleşmeye bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.
Detay
Karar Sayısı : 16-14/234-98 Karar Tarihi : 20.4.2016 Karar Türü : Birleşme ve Devralma
Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.
Akfen Holding A.Ş.’nin %100 iştiraki olan Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin belli oranda hissesinin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından devralınması işlemine izin verildi.
Detay
Karar Sayısı : 16-14/218-95 Karar Tarihi : 20.4.2016 Karar Türü : Menfi Tespit ve Muafiyet
Atiker Metal İthalat İhracat ve İmalat San. Tic. A.Ş., Aldesa Yakıt Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Atiker Metal İthalat İhracat ve İmalat San. Tic. A.Ş. ile Aldesa Yakıt Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan Fason İmalat Sözleşmesi’ne menfi tespit belgesi verildi.
Detay
Karar Sayısı : 16-14/214-92 Karar Tarihi : 20.4.2016 Karar Türü : Menfi Tespit ve Muafiyet
Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti., Özsel Ecza Depoları Tic. ve Paz. A.Ş., Aksel Ecza Deposu Tic. A.Ş.
- Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti. ve Özsel Ecza Depoları Tic.ve Paz. A.Ş. arasında imzalanan Sözleşme’nin Cancidas, Noxafil, Remicade ve Emend adlı ilaçlar bakımından; Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti. ve Aksel Ecza Deposu Tic. A.Ş. arasında imzalanan Sözleşme’nin ise her iki ürün (Invanz ve Temodal) bakımından da grup muafiyetinden yararlanamayacağına, - Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti. ve Özsel Ecza Depoları Tic.ve Paz. A.Ş. arasında imzalanan Sözleşme’nin Tienam, Diprospan ve Celestone adlı ilaçlar bakımından grup muafiyetinden yararlandığına, - Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti. ve Özsel Ecza Depoları Tic.ve Paz. A.Ş. arasında imzalanan Sözleşme’ye Cancidas, Noxafil, Remicade ve Emend adlı ilaçlar bakımından bireysel muafiyet tanınmasına ve ayrıca Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti. ve Aksel Ecza Deposu Tic. A.Ş. arasında imzalanan Sözleşme’ye bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.
Detay
Karar Sayısı : 16-12/185-80 Karar Tarihi : 30.3.2016 Karar Türü : Birleşme ve Devralma
Doosan Infracore Co. Ltd.’nin Takım Tezgahları İş Kolu
Doosan Infracore Co. Ltd.’nin takım tezgahları iş kolunun MBK Partners Limited tarafından devralınması işlemine izin verildi.
Detay
Karar Sayısı : 16-12/194-88 Karar Tarihi : 30.3.2016 Karar Türü : Menfi Tespit ve Muafiyet
EBS Otomotiv Yönetim Danışmanlığı
EBS Otomotiv Yönetim Danışmanlığı tarafından “2. el otomobil satışlarına ilişkin veriler” ile “yeni araç satışlarına ilişkin veriler”in paylaşılması işlemine menfi tespit belgesi verildi.
Detay
Karar Sayısı : 16-12/184-79 Karar Tarihi : 30.3.2016 Karar Türü : Birleşme ve Devralma
Dow Corning Corporation
The Dow Chemical Company’nin Dow Corning Corporation’ın belli oranda hissesini Corning Corporation’dan devralması işlemine izin verildi.
Detay
Karar Sayısı : 16-12/189-84 Karar Tarihi : 30.3.2016 Karar Türü : Birleşme ve Devralma
Baxalta Incorporated
Baxalta Incorporated’in kontrolünün Shire plc tarafından devralınması işlemine izin verildi.
Detay