Daire Başkanı V.: Metehan HACIMUSTAFAOĞLU
Strateji Geliştirme Dairesinin başlıca görevleri şunlardır:
- Kurumun strateji, politika, amaç ve hedeflerinin belirlenmesine yönelik çalışmaları yapmak, stratejik planını hazırlamak, uygulamayı izlemek, değerlendirmek, üst yönetime iyileştirici önerilerde bulunmak, ilerleme raporlarını düzenlemek ve bunları ilgililerle paylaşmak.
- Kurumun performans ve kalite ölçütlerini oluşturmak, geliştirmek, uygulamak, izlemek, değerlendirmek, üst yönetime iyileştirici önerilerde bulunmak, sonuçları rapora bağlamak ve bunları ilgililerle paylaşmak.
- Kurum içi risk yönetim sistemini kurmak ve işletmek, risk politikalarını oluşturmak, uygulamasını yürütmek ve raporları düzenlemek.
- Kurumun iş tanımları, iş ve işlem akışları ile verimliliğinin artırılmasına yönelik öneriler geliştirmek.
- Kurumun faaliyetleriyle ilgili bilgi ve verileri toplayarak yönetim hizmetlerinin geliştirilmesi ve performansa yönelik olarak analiz yapmak ve yorumlamak.
- Kurum bütçesinin stratejik plana ve yıllık hedeflere göre hazırlanmasını sağlayacak önerilerde bulunmak; Kurumun yıllık faaliyet raporlarını hazırlamak.
- Kurumun harcamalarının, mali işlemlere ilişkin karar ve tasarruflarının, amaç ve politikalara, kalkınma planına, programlara, stratejik plana ve performans programlarına uygunluğunu değerlendirmek.
- Kurul kararlarının Dairenin görev alanı çerçevesinde analizini yapmak ve Kurum veri tabanına işlemek.
- 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun Daireyi ilgilendiren hükümleri ile ilgili işlemleri yapmak.
- İlgililerince talep edildiği takdirde, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan plan ve programlara, raporlara, incelemelere ve mevzuat hazırlıkları dışında kalan diğer çalışmalara ilişkin görüş ve katkı vermek.
- Denetim ve Uygulama Daireleri bünyesinde yürütülmekte olan dijital ekonomi konulu birleşme/devralma, sektör raporu, soruşturma ve ön araştırmalara katkı sunmak.
- Kurul’a dijital ekonomi konulu soruşturmalar için gerektiğinde görüş vermek.
- Denetim ve Uygulama Daireleri tarafından yürütülmekte olan dijital ekonomi konulu rekabet incelemelerine gerektiğinde meslek personeli desteği vermek,
- Dijital ekonomi konularında meslek personelinin eğitimi ve bilgilendirilmesi faaliyetlerinde bulunmak.
- Piyasalarda bu alandaki sorunların görünür hale gelmesini ve rekabet ihlali kapsamında ele alınabilmesini teminen yerel ve uluslararası düzeyde eğitim faaliyetlerinde bulunmak.
- Kısa süreli seminer, konferans, çalıştay, kurs, staj ve ihtisas kursları ile yüksek lisans, doktora gibi derece ve diploma programları yoluyla Kurum personelinin eğitimine yönelik faaliyetleri, ilgili diğer birimlerle koordinasyon içerisinde, planlamak ve uygulanmasını temin etmek; bu konuda Kurum içinden gelen talepleri değerlendirmek ve bu çerçevedeki iş ve işlemleri yürütmek.
- Kurum personelinin hizmet içi eğitimi ile periyodik olarak mesleki güncel gelişmeler konusunda yüz yüze ve uzaktan eğitim teknikleri ile bilgilendirilmelerini diğer birimler ile koordinasyon içerisinde yürütmek.
- Kurum personelinin yurtiçinde ve yurtdışında geçici görevlendirme yoluyla mesleki bilgi ve görgüsünün artırılmasını sağlayıcı programlar geliştirmek.
- Diğer birimlerle koordinasyon içerisinde belirlenecek alanlarda yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek.
- Meslek personeline yönelik olarak yurtiçi ve yurtdışı ihtisas ve sertifika programları geliştirmek.
Telefon : 312 291 42 04
Faks : 312 266 79 40